Monday, August 31, 2015

JALAN-JALAN PANTAI TIMUR - TRIP SUMMARY

Ok, ni adalah the last entry for my Jalan-Jalan Pantai Timur program. Like, for real lah.. hehehehe...

I know, I know, banyak sangat entries nya pun untuk program jalan-jalan ni. A total of 35 entries! I mean who does that, right? Loco!! ... Ahahaha... 

So saya fikir elok gak to summarize this super long jalan-jalan punya cerita dengan satu ringkasan tempat-tempat yang sempat saya lawat so that boleh dapat satu overview of the entire 6 days trip :).

Ok, here goes...


Day 01:


Tempat-tempat lawatan masa hari pertama.

Day 02 and Day 03:

Antara tempat-tempat yang sempat saya lawat semasa hari ke 2 dan ke 3 yang tertumpu di sekitar Kuala Terengganu.

Day 04, Day 05 and Day 06:

Di Kota Bharu, saya khaskan lawatan lebih ke tempat-tempat kerajinan. 

Dalam program jalan-jalan ni saya berpeluang menikmati keindahan 8 pantai :).

Berpeluang melawat 8 muzium.

Dapat juga sempat berhenti solat and/or mengambil gambar 11 buah Masjid

Juga berkesempatan menyaksikan 6 jenis kerajinan:

Sempat menaiki 2 River cruises :).


Berikut adalah antara highlights bagi saya dalam program jalan-jalan ni :).



Mengalami 8 kejadian 'bonus' yang sungguh tak disangka/tiada dalam itinerary :)

Kira-kira balik, saya yakin saya telah berjaya to keep this 6 hari 5 malam jalan-jalan as a budget trip dengan total cost seorang sebanyak RM764.40 seorang. Actually should be lower sebab kami telah bayar lebih untuk Kuantan River Cruise dan rasanya meals [termasuk kos beli dodol dan serunding... hehe] tak la sampai RM180.00 seorang for the 6 days :). 

Collages as a summary for the entire trip :).


Dan last sekali.... a short video. It is a compilation of short videos taken during the whole trip :).
Sekianlah saja catatan saya yang super duper long for the Jalan-Jalan Pantai Timur program :). Terima kasih kerana singgah dan dengan sabar membaca dan tengok foto-foto saya dalam entries yang panjang-panjang belaka.

Syukur Alhamdulliah....


Salam
Syed


Bersambung.... hehehe... sambung dengan cerita lain pulak lah...  :)


Di bawah ni saya senaraikan kesemua links entries Jalan-Jalan Pantai Timur saya:


No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.




8 comments:

  1. 'kerja-kerja kerajinan'..apa tu????
    Well done tuan syed...bole buat dokumentari ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually kerajinan tu refer tu hasil seni reka tapi saya himpunkan je sekali dengan food products.. hehe...

      Thanks ff.
      Macam teringin juga nak buat proper video documentary tapi saya rasa tu akan ambik masa lama. But it surely will be super exciting to do! :)

      Delete
  2. 35 !!!!!!!!!


    *pensan !! *

    jap nak gostan nak kira balik..
    tak rasa macam 35 pun
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha....
      Saya pun tak le consciously nak buat 35 entries tu. Plannya cuma nak buat 1 entry for each event. Tu pun some events were combined :).
      Kalau nak kurangkan total entires nanti lagi la jadi panjangggg sangat each entry tu..hehehehehe...

      Delete
  3. Detail sungguh blog anda...syabas...

    ReplyDelete