Sunday, February 3, 2013

LANDSCAPE

Hmm... am not entirely satisfied with these shots actually. But hey, there are bound to be good days and not so good days, kan? :).

01

02

03

04

05

06

07

No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

22 comments:

  1. * suka * lonesome trees tu!!

    Kalau sunset.. Kita buat silhuet pun cantik kan!!
    Rasa macam tau kat mana..
    Kena mintak permission eh nak masuk sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm.. me too doc :) Somehow that depicts serenity to me.

      Oh yes, most definitely a silhouette shot would be wonderous!
      Ni kat bukit di UPM tu doc :)
      Yes, memang kena dptkan izin dulu. Saya shoot dari luar je pakai 70-300mm lah ;)

      Delete
    2. Dah lama plan dengan CikPuanLawa tu nak gi sini ...
      One fine morning nanti...sampai lah kami

      Delete
  2. Saya pun ada juga perasaan macam tu. Bila tengok hasil tangkapan selalu aja semacam tak kena. Tapi banyak kali tak tahu kat mana. Mungkin ilmu pun masih cerek di dada. Tapi perasaan macam ni yang selalu buat kita tambah kreatif. Tempat tu bukan kat Awie Wing nyanyi lagu Di penjara janji tu ke..?(satu percubaan teka yang rambang)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, antara rasa nak tekan delete button or nak salvage the photos. Hence, the challenge of editing comes into play, which can be quite frustrating kalau tak menjadi.. hehe.

      I tak tau video tu so I YouTube lah. A'ha... I think same place :)

      Delete
    2. Saya pun baru lepas nengok dan dengar kat you tube!
      Same place kan!

      Pokok pokok tu masih kurus dan rendah masa tu!
      As do Awie ( kurus )
      :)

      Delete
    3. Hehe... ya la.... long hair [trend masa tu] and definitely kurus :)

      Delete
  3. cantekkkkk......

    masih belom dapat lagi nak ke sini...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Kalau ader lembu2 tgh roaming lagi best.

      Gi la one of this weekend. Just make sure pagi2 ya cause better lighting :)

      Delete
  4. no.3 dan no.5

    love...!!love...!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks CM !!
      Saje nak buat style movie letter box format ;)

      Delete
  5. no 5 really nice Mr. Syed...
    dulu selalu naik beskal je kat tempat ni, tapi zaman tu belum berkamera lagi..
    penah try nak shoot this area again, tapi tiap kali pegi cuaca tak mengizinkan..
    i'll put this place in my wishlist to shoot again and again..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks MJMP. Me like that one too :)

      Cool, can't wait to see your wonderful shots of that place!!

      Delete
  6. pokok yg dalam filem magica by KRU motion picture tu perasan tak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ff, hmm.. sorry cause I tak tgk pun filem tu :(

      Kalau tak silap dlm movie Puteri Gunung Ledang ader scene kat bukit tu :)

      Delete
  7. kalau ada awan kepul-kepul macam kapas kat belakang tu, mesti best main layang2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now that'll be a wonderful photographic scene right there!

      Delete
  8. boleh panggil tajuk entri ni tanya sama pokok. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andai kita boleh faham percakapan mereka...

      Delete
  9. Replies
    1. Ehhh.... jgn. Nanti kena tangkap.. hehehe

      Delete