Saturday, June 29, 2013

DIY MINI STUDIO PHOTOGRAPHY - INDIAN GLASSY FISH

DIY Mini Studio Photography - Indian Glassy Fish

Tertarik sungguh tengok ikan2 transparent ni kat kedai ikan. Terus terfikir nak jadikan subject untuk project DIY Mini Studio :)

01


02


03


04


05


06


07


08


09


10


11


12


13


14
No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

12 comments:

  1. nampak la tulang temulang tu bergerak2 ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, indeed. I dok perati sampai leka.. hehe...

      Delete
  2. Wow transparent! And it comes in beautiful different colours! Never see before.

    Arju

    Now suddenly I figure. Is the fish's name Indian Glassy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I've never seen them either. Tu yg beli terus tu :)
      Yes, that is the name :)

      Delete
  3. cantik gamba,.dan cantik ikan. Beli kat mne ikan2 tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :)
      Beli kat kedai yg jual ikan2 akuarium depan rumah.

      Delete
  4. cantikk en syed!!
    nampak jelas segala tulang belakang dan where the dye crept into the tissues!!
    and soo clear!!

    lepas ni ada big responsibility lah..
    ~kena bagi makan ikan.. bersihkan ikan.. akuarium..
    ~making sure Tamtam tak makan ikan-ikan itu...
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks doc :)
      Hehe.. actually susah saya nak dptkan clear sharp images sebab I used the wine glass tu, yg melengkung, so angle cam distorted, also some more dlm air pulak, lagi la melentok liuk images.. hehe

      Oh no, no.. that's way too much responsibilities. Lepas shooting I bid them goodbye and gave to my friend yg memang giler minat dgn ikan as pets... :)

      Yep, no fresh fish for Tam Tam :)

      Delete
  5. org(peniaga) yg lunturkan ikan tu sungguh kejam.
    kalau di negara Jepun dah lama tauke kedai kena saman. Jepun mengharamkan teknologi melunturkan & memasukkan warna pada ikan2. Tapi di Malaysia sesuka hati aje, janji duit masuk, ikan terjual

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa2 pun gambar sgt clear. sampai tulang pun nampak

      Delete
  6. boleh buat masak stim limau! heheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan ader isi pun ikan ni.. hehe

      Delete