Saturday, March 30, 2013

The Water Element VI

And this is the last set of the 'Jom Main Air' project :)

It had been quite an experience. Both educational and fun. I just might revisit projek ni di lain masa :)

And these are with perfume :)

01


02


03


04


05


06


07


08


09


10


11


12

No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

13 comments:

  1. kalau nak tipu boleh juga kan?

    letak parfum tu atas kaca, alirkan air banyak2 kasi buih2... dan snap.... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm... mungkin boleh juga. Tak terfikir pulak. Bro cuba la dan share hasilnya pas tu :).

      Delete
    2. Kena cari kaca dulu...
      ada.. table top punya kaca..
      kena tunggu time wife tak ada
      kalau tidak, mau makan kaca dibuatnya... hahaha

      Delete
    3. Bro Nizam.. huish... hati2 bro. I faham sgt. Jgn memerbahayakan kesihatan....
      :)

      doc - :)

      Delete
  2. memang mcm poster iklan


    botol tu dah kosong eh isinya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bro TP :)
      Belum kosong, ader lagi...

      Delete
    2. Mula2 try risau gak. Tapi actually tebal bro kaca botol tu :)

      Delete
  3. Alaaaaa
    Dah berenti ke main air??
    Saya baaru half way!

    Camana jadik banyak buih?
    Awak guna pam bubble untuk ikan dalam aquarium tu eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la doc... for the time being. Sebenarnya I still ader a few more ideas to try out but decided to do it later2 lah. Actually soon I will be away for quite a while, so I thought it'd be good to end the project for now :)

      Byk buih tu sebenarnya cam ni.
      1- Isikan air kedlm aquarium 3/4 penuh
      2- Letak botol perfume di dasar aquarium
      3- Sembur air deras dari shower head directly atas or dari angle tepi sikit botol perfume tu. Gunakan the concentrated spray for maximum buih-buihan :)

      Gitu le doc... jadi bukannya saya guna cara drop2 perfume tu sampai menghasilkan buih2 yg byk cam tu. Nak saya cuba drop2 tu boleh tapi takut pecah pulak lantai aquarium tu. Maklum le, aquarium kecik je dan therefore cetek.. hehe. So bercreative le sikit. Sembur le air shower yg laju dan concentrated to create the buih2. Lagi senang cara ni sebab bukan je dpt buih2 byk, tak yah nak susah2 drop, dan therefore tak yah le nak capture2 precise time botol tu jatuh. Also dgn botol terletak elok kat lantai aquarium, for sure object tu sharp dan tak blur2. So byk actually kebaikan dan kelebihan cara cam ni.. hehe.

      Mungkin ada yg kata, kalau cam tu tak 'authentic' la shots tu. Habis nak buat cam ner cause for one, I ni bukan nya professional photographer. Dah tu pulak shoot2 dlm bilir air je menggunakan benda2 yg ader kat rumah..... hehe.

      Fun stuff, really :)

      Delete
  4. Replies
    1. Baik2, nanti lalat masuk :)

      Thanks GB :)

      Delete