Tuesday, February 26, 2013

FUNFAIR LAGI

Kebetulan masa balik kampung my wife last month di Batu Gajah ada the funfair again. Funfair nya kecik je but I had fun shooting for about 20 minutes. 

Since dulu dah pernah ambik gambar kat sini so this time cuba la capture images style lain sikit.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated, or used whole or in part of a derivative work, without written permission from Syed Amran. All rights reserved.

11 comments:

  1. marry go round - sinonim sungguh dengan funfair kan?? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, tentu saja...
      Ingat lagi bila GB kali terakhir naik merry go round? :)

      Delete
    2. saya tak penah naik sebenarnya. tengok dari bawah je. sebab banyak sangat tgk movie. ngeeeee

      Delete
  2. huwaaaaahhhhhhh..... cantekkk.. macam idop.. suka 1 token rm 2

    ari tu baru berangan nak ambil gambo lampu kat fun fair sekinchan.... nnti nak pegi la klu ade lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woot! Haha.. thanks CPL :)

      Good idea. Bagus kalau CPL dpt shoot kat funfair tu. I suka shoot funfair sebab it is fun [of course], also because it reminded me masa I kecik dulu :). Moreover, funfair ni kan jarang2 dpt kita jumpa.... macam a dying form of family themed entertainment....

      Delete
  3. lamaaa tak jumpa fun fair gini!!

    bawak semua lens eh!!! hehehhee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu doc. Sebab tu I tak lepas peluang :)

      Ehh... sudah semestinya. Never know when I would need to use any of them :)

      Delete
  4. this funfair memang susah gila nak jumpa kat kl dah.. i remember when i was 7 (in kl), there was a funfair just in front of my flat. pergi dengan the whole family jalan kaki je.. and played those game yang baling-baling gelung..and at night, we can see those beautiful lights from our balcony..bertenggek ramai-ramai dekat balkoni with mom dad and adik untuk tengok lampu.. oh..those pictures bring back my memory.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agreed. So bila 'terserempak' I got really excited. Yg bestnya I was free to shoot there. Tak de sebarang tegahan.. hehe.

      Aaaaa.... those were the best moments kan? :) And yes, the beautiful lighting and bunyi music :)

      I can still remember how excited I was. The one I went to masa kecik siap ader mini circus! I ingat lagi masa nak masuk khemah circus tu terhidu bau busuk hancing binatang circus tu.. hahaha... Anyway my family and I had a great time. Ingat masa tu rasa takut bila naik ferris wheel. Bunyi besi kerak keruk.. seram takut roboh ke.. hehe.

      Delete
  5. Replies
    1. Tak leh sebab dia dah tergantung :)

      Delete